Зголемени водостоите на Преспанското и Охридското Езеро

За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Преспанското и на Охридското Езеро, додека нивото на Дојранското Езеро е исто како вчера.

Share
Прочитај повеќе

Зголемени водостоите на Вардар и Радика

За шест сантиметри е зголемено нивото на реката Радика, а за пет сантиметри на реката Вардар кај Скопје во однос на вчерашниот ден, покажуваат денешните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи.

Share
Прочитај повеќе