Шајноски: Преку повеќе типови на зелена карта до нејзино поевтинување

Цената на зелениот картон би можело да се намали ако се зголеми конкурентноста, односно ако на пазарот му се понудат повеќе различни опции за нејзиното времетраење или зачестеност на употребата, рече во своето вечерашно гостување во емисијата Економски Магазин на Алсат, првиот човек на Агенцијата за супервизија на осигурувањето, Крсте Шајноски.

Share
Прочитај повеќе