Календар за месец ноември – КОЗАРСТВО

Козите потешко се прилагодуваат на преминот од пасишта кон шталски начин на одгледување. Тие го губат апетитот, земаат недоволно храна и ослабуваат.

Share
Прочитај повеќе

Календар за месец ноември – ГРАДИНАРСТВО

Препорачливо е во овој период од овошните насади да се искорнат, отстранат и изгорат садниците кои што биле заразени од апоплексија, бактериози, вирусни болести и сл. Бидејки доколку останат во овошните градини тие претставуваат извор на заразни болести.

Share
Прочитај повеќе