Земјоделците сѐ помалубројни, цените на пазарите сѐ повисоки

„Од година во година очигледен е растот на цените на земјоделските производи, а овошјето и зеленчукот на пазарите и во екот на сезоната имаат цени како на почетокот на пролетта“, велат производителите, и додаваат дека не може да се очекува значително намалување на цените, бидејќи сѐ поголем број на површини не се обработуваат, а бројот на земјоделци е сѐ помал и помал.

Share
Прочитај повеќе