Совети за зимска резидба на лешник

При резидба на лешникот теба да се обрне внимание на цветните папки кои се формираат на периферијата и врвовите од крошната, бидејки тие се најосветлени делови и од таа причина неопходно е да се изврши проредување на крошната, а посебно внимание да се посвети на внатрешниот дел.

Share
Прочитај повеќе