Пачешкоски: Започна пријавувањето на вишокот тутун во Прилеп

Во зградата на МЗШВ ПЕ Прилеп од задната страна се пријавува вишокот на тутун.

Share
Прочитај повеќе

Пачешкоски: ПЕ Прилеп активно и посветено се залага за создавање успешни и конкурентни земјоделци

-Ние сме најголемата подрачна единица во државата, со над 15.000 евидентирани земјоделци во Единствениот регистар на земјоделски стопанства.
Не е лесно да се води оваа функција, но затоа е голем предизвик, ние да ги направиме позитивните и потребните промени за пристојна професија и пристоен живот, нешто што земјоделците една деценија го немаа, истакна Пачешкоски.

Share
Прочитај повеќе

Раководителот на МЗШВ ПЕ Прилеп, Зоран Пачешкоски, на терен делеше картички за „зелена нафта“

-Ги затекнавме земјоделците секој со својата работа но пријатно беа изненадени од нашето присуство и можноста да добијат картички со 30% поефтина нафта. За нив ова мерка на Владата има голема важност бидејќи најголемиот трошок во производството е токму нафтата – изјави Зоран Пачешкоски – раководител на ПЕ во Прилеп.

Share
Прочитај повеќе