Денес од 11 часот, Ипард инфо ден во Битола

Денес во Битола, 11 часот, во сала на Советот на општина Битола

Share
Прочитај повеќе

Утре ИПАРД инфо ден во Битола

Утре во Битола, 11 часот, во сала на Советот на општина Битола

Share
Прочитај повеќе

Денес ИПАРД инфо ден во Скопје

Карпош 17 јануари 2020 (петок) 10.00 часот,
Аеродром 17 јануари 2020 (петок) 14.00 часот.

Share
Прочитај повеќе

Денес ИПАРД инфо денови во Тетово и Кичево

Тетово во 10 часот, Кичево во 14 часот. За сите заинтересирани компании во руралните средини, за создавање на нови услови за вработување, достигнување на ЕУ стандардите, имплементирање на нови технологии и процеси, во тек е јавен повик 02/2019 за мерка 3 Инвестиции во основни средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи.

Share
Прочитај повеќе

Денес ИПАРД инфо ден во Прилеп

Денес во Прилеп од 11 часот, во општинската сала.
МЗШВ и Телото за управување со ИПАРД фондовите одржува инфо денови  за спроведување и користење на Инструментот за претпристапна помош на Европската унија за рурален развој – ИПАРД 2014-2020 со особено внимание на мерката 3.

Share
Прочитај повеќе

За прв пат, после 12 години од имплементацијата на ИПАРД програмата, државата нема да враќа пари во ЕУ

Мерката им овозможува на фирмите и на земјоделските задруги да инвестираат во отворање на преработувачки капацитети и опрема, при што 50 отсто од инвестицијата ќе им биде кофинансирана.

Share
Прочитај повеќе

Инфо ден за ИПАРД денес во Струмица, ќе присуствуваат министерот Димковски и директорот на АФПЗРР – Бабовски

Денес, (10.01.2020 година), петок, во 11.30 часот, во Домот на АРМ во Струмица, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, ќе присуствуваат на работилницата во склоп на инфо-деновите коишто се наменети за информирање на сите потенцијални баратели за користење на финансиски средства од ИПАРД Програмата 2014-2020.

Share
Прочитај повеќе

Инфо ден за ИПАРД утре во Струмица, ќе присуствуваат министерот Димковски и директорот на АФПЗРР – Бабовски

Утре, (10.01.2020 година), петок, во 11.30 часот, во Домот на АРМ во Струмица, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, ќе присуствуваат на работилницата во склоп на инфо-деновите коишто се наменети за информирање на сите потенцијални баратели за користење на финансиски средства од ИПАРД Програмата 2014-2020.

Share
Прочитај повеќе

Ипард инфо ден, утре во Новаци

Место на одржување: Општинска сала Новаци
Датум: 19.11.2019 (вторник)
Време: 11:00 часот

Share
Прочитај повеќе