Исплатени се субвенциите за полјоделски култури

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска изврши исплата на субвенциите за полјоделски култури, соопшти директорот на Платежната агенција Никица Бачовски.

Share
Прочитај повеќе

Исплатени субвенции за овоштaрите, 434 милиони денари за оддржување на овошни насaди

На сметките на 10.479 овоштари исплатени се  субвенциите со вкупна вредност од 434.448.813 денари по основ директни плаќања за оддржување на постоечки овошни насади.

Share
Прочитај повеќе

Исплатени 111.581.789 денари за субвенции за произведено и предадено млеко за 5.664 корисници

Денеска на сметките на 5664 млекопроизводители, Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој  исплати вкупно 111.581.789 денари за произведено и предадено млеко .

Share
Прочитај повеќе

Испплатени близу 260 милиони денари за субвенции

Исплатени близу 260 милиони денари за субвенции за повеќе мерки !!!

Share
Прочитај повеќе

Денес исплатени субвенции за градинари и овоштари

Денес се исплатени субвенциите за предаденото остварено производство на градинарски и овошни култури во преработувачки капацитети.

Share
Прочитај повеќе

Хоџа: Исплатени 182,3 милиони денари за субвенции за задржано женско јаре и за сертифициран семенски материјал

„Денеска на сметките на 7.267 субјекти исплатени се близу 182,3 милиони денари за субвенции.

Share
Прочитај повеќе

Бабовски: Субвенциите се исплаќаат неселективно и во еден ден

Бабовски, посочува дека од стапување на функцијата директор на АФПЗРР, до денеска, исплатени се вкупно 319,3 милиони евра. Дел од средствата кои се исплатени се и за стари наследени долгови за неисплатени субвенции од 2012, 2013, 2014, 2015 и 2016- та година.

Share
Прочитај повеќе