Забрана за риболов на Калиманското Езеро

Од вчера во сила е забрана за риболов на Калиманското Езеро. Освен за езерото Калиманци, забраната за риболов ги вклучува Каменичка Река и Брегалница од вливот дo месноста Биглански Мост.

Share
Прочитај повеќе

Забрана за риболов на Калиманско Езеро

Од вчера е забранет риболовот на езерото Калиманци, Каменичка река и Брегалница од вливот дo Бигланскиот мост. Во соопштението од Спортското-риболовно друштво „Шаран“ од Македонска Каменица ги известуваат сите риболовци дека забраната ќе важи до крајот на јуни годинава.

Share
Прочитај повеќе

ЗРСК “Шаран” го пориби Калиманско Езеро со 500 килограми крап

Како што известуваат од Спортското риболовното друштво „Шаран“ извршено е порибување на Калиманско Езеро со 500 кг риба.

Share
Прочитај повеќе