Поплавени голем број куќи во Кичево од силните врнежи од дожд

Интензивните врнежи од дожд им создадоа големи проблеми на повеќе жители на Кичево. 

Share
Прочитај повеќе

Отворање локален центар за е-поддршка на земјоделците и локалното население во Кичево

– Рурална коалиција денеска во Кичево ќе го отвори првиот локален центар за е-поддршка на земјоделците и локалното население и ќе ја одржи првата презентација за нивото на дигитална писменост на локално ниво.

Share
Прочитај повеќе

Забрана за тешки моторни возила на патот Гостивар-Кичево

Поради врнежи од снег и ниски температури воведена е забрана за сообраќај на тешки моторни возила.

Share
Прочитај повеќе

Министерот Димковски беше во посета на кичевскиот регион

-Ме пречекаа сопственикот, овчарите и шарпланинците. Трлата полни со 800 овци и 200 јагниња. Амбарите полни со сточна храна. Во бокалите јогурт и планински чај.
Во прекрасната природа на 900 метри надморска висина, животот тече во спокој под синото небо на планината Лубен, рече Димковски. 

Share
Прочитај повеќе

Денес ИПАРД инфо денови во Тетово и Кичево

Тетово во 10 часот, Кичево во 14 часот. За сите заинтересирани компании во руралните средини, за создавање на нови услови за вработување, достигнување на ЕУ стандардите, имплементирање на нови технологии и процеси, во тек е јавен повик 02/2019 за мерка 3 Инвестиции во основни средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи.

Share
Прочитај повеќе

Вирус ги испразни пчелните кошници во Кичевско

Во повеќе села во Кичевско, кај дел од пчеларите пролетва се случува феноменот празна кошница, а кај поединечни пчелари поради вирус има угинување на повеќе од половината пчелни семејства. Штетите допрва ќе се утврдуваат, а можен преносител на овој вирус се и самите трутови, на кои им се достапни сите пчелни семејства лоцирани на едно место.

Share
Прочитај повеќе