Поради глад дивите свињи сѐ почесто ги посетуваат селата во Кичевско

Сѐ поголемиот дефицит на храна и нивната сѐ поголема бројност во природата, придонесоа дивите свињи во повеќе села во Кичевско да се шетаат среде бел ден

Share
Прочитај повеќе

Зголемено присуство на диви свињи во повеќе села во Кичевско

Последните триесетина дена во повеќе села од јужната регија во Кичевско, зголемен е бројот на диви свињи. Дивите свињи претежно во чопор, во повеќе наврати се видени и близу домовите на селаните.

Share
Прочитај повеќе