Профитот на Coca Cola во вториот квартал 2,6 милијарди долари

Американската компанија Coca Cola ги надмина очекувањата со профитoт остварен во вториот квартал и ја зголеми прогнозата за приходите за целата година. Најголемиот светски производител на безалкохолни пијалоци соопшти дека сега очекува органски раст на приходите од пет проценти во целата 2019 година, што е поголема проекција во однос на претходниот прогнозиран раст од околу 4 проценти, објави агенцијата Reuters.

Share
Прочитај повеќе

Најуспешните брендови во светот се Кока Кола, Пепси и Нескафе

Според агенцијата Евромонитор, која правела студија за предводници во листата на 100 најуспешни брендови во светот, во однос на вредноста на продажбата, Кока Кола, Пепси и Нескафе биле на првото место.

Share
Прочитај повеќе

„Кока-Кола” заинтересирана и за „Књаз Милош”

Директорот на српската групација „Мои брендови”, Андреј Јовановиќ соопшти дека компанијата „Кока-Кола” е заинтересирана за купување и на фирмата „Књаз Милош”.

Share
Прочитај повеќе

Компанијата Бамби е купена од Кока Кола за 260 милиони евра

Една од водечките компании во Србија „Бамби“ од фондот Мид Европа Партнерс ќе биде купена од страна Компанијата Coca-Cola HBC AG за неверојатни 260 милиони евра.

Share
Прочитај повеќе

“Кока Кола” со загуба од 2,76 милијарди долари

Паралено со загубата, „Кока Кола“ во истиот квартал забележала и пад на приходите за 20 отсто на 7,51 милијарди долари. Сепак, овој приход е поголем од оној што го предвидуваа аналитичарите од 7,36 милијарди долари.

Share
Прочитај повеќе