Календар на активност за месец август – Поледелство

После жетвата на житните култури најважно е да се изведи длабоко орање на ослободените површини. Августовското орање заедно со користењето на органски и минерални ѓубрива претставува многу корисна агротехничка мерка.

Share
Прочитај повеќе

Одгледување на ореви

Производството на саден материјал кај оревите се врши на два начини: генеративно (со семе) и вегетативно (со калемење) за производство на сортни садници, а во ретки случаеви со корења.

Share
Прочитај повеќе

Производство на Ротквици во заштитен простор

Ротквицата добро се вклопува и како пред култура, како дополнителен посев, а често и како меѓу култура измеѓу редовите од кромид и салатка.

Share
Прочитај повеќе

Целер – засадете го во дворот за имунитет и добро здравје

Целерот е вистински борец за имунитет, содржи витамини А, Б1, Б2, Б6, Ц, Е, К, како и железо, калциум, магнезиум и цинк.

Share
Прочитај повеќе