Во Крива Паланка одржан општинскиот натпревар во риболов на пливка

Во организација на спортско-рекреативен риболовен клуб „Мрена“ вчера беше одржан годинашниов општински натпревар во риболов на пливка. На натпреварот учествуваа исклучиво членови на ЗСРРК „Мрена“.-И годинава, во одлични временски услови го реализиравме општинскиот натпревар во риболов на пливка „Мрена 2021”.

Share
Прочитај повеќе

Одобрен проект за уредување на уште еден дел од коритото на Крива Река

Со средства во висина од 3,6 милиони денари обезбедени од Министерството за животна средина и просторно планирање ќе се уреди уште еден дел од коритото на Крива Река во централното подрачје на Крива Паланка.

Share
Прочитај повеќе

Во општина Крива паланка се реализира проектот „Проектирање и изведба на фотоволтаични системи во рурални општини“- со средства од ЕУ

На барање на Владата, Европската Унија обезбеди 15,5 милиони евра за развој на руралната инфраструктура. Вкупниот износ на програмата, вклучувајќи го и кофинансирањето од страна на Владата изнесува 20,667 милиони евра. Програмата ја имплементира Министерството за финансии, а истата е администрирана од страна на Светска банка.

Share
Прочитај повеќе

Министерот Николовски доби награда за особен придонес за развој на Крива Паланка

Со одлука донесена на свечената седница на Советот на Општина Крива Паланка на министерот Николовски му се додели награда за особени постигнувања и придонес за развој на Крива Паланка, а на амбасадорот на Европската Унија Самоил Жбогар му се додели награда за почесен граѓанин.

Share
Прочитај повеќе

Кривопаланечките пчелари усовршија нови апитехнички методи

Целите на проектот се преку теоретски и практични работилници, членовите на Здружението да се запознаат и да започнат да ги применуваат современите апитехнички методи за унапредување на производството на примарните пчелни производи, како и сериско производство на матици. 

Share
Прочитај повеќе

Николовски на работна средба во Крива Паланка

Со градоначалникот и службите, министерот Николовски, разговараше во делот на можностите за аплицирање за мерките од #ИПАРД програмата, кои се во насока на подобрување на инфраструктурата и руралниот развој.

Share
Прочитај повеќе