Кривични пријави за три лица и правниот субјект што исфрлија шут и земја во Охридското Езеро

Три лица и правен субјект заработија кривични пријави поради сомневање дека се сторители на казнено дело „узурпација на недвижности“ во заштитената зона на брегот на Охридското Езеро.

Share
Прочитај повеќе

ДИЖС: Нова кривична пријава за палење трски и насипување шут на струшкото крајбрежје

Државниот инспекторат за животна средина и Одделението за внатрешни работи (ОВР) – Струга во заедничка координација, во март оваа година, обезбедиле докази против лице што ангажирало градежна механизација за насипување и рамнење на дел од крајбрежјето со шут и земја.

Share
Прочитај повеќе