Во Романија за прв пат ќе се претстават куќи со изолација од овча волна

“Овој природен производ е исклучително вреден ресурс, има голем број предности, бидејќи сепак се работи за природен во споредба со оние што се користат во моментот“, велат од тамошното Министерство за земјоделство. Во Романија во текот на 2017 година имаше околу 9,8 милиони овци.

Share
Прочитај повеќе