ЛАГ „АБЕР 2015“ доби два проекти од МЗШВ и Агенција за финансика поддршка на земјоделство и рурален развој

Вториот проект се однесува на набавка на современа механизација – атомизер, ѓубрерастурач и дизел генератор, која што ќе ја користат членовите на локалната акциска група- земјоделци, по претходно спроведена  обука.

Share
Прочитај повеќе

Со проектите на Локалните акциони групи до подобрување на условите за живот во руралните средини

ЛАГ-овите коишто ги добија овие финансиски средства во зависност од нивната имплементација ќе мора да спроведуваат јавни набавки, што е уште едно надополнување на мерките за одговорно трошење на јавните пари.”- изјави министерот Димковски

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Локалните акциски групи за Македонија се важни за регионалниот рурален развој

-Вчера заврши третата теренска мисија во Македонија и започнуваме со подготовка за финалниот настан што ќе се одржи на крајот на овој месец во Македонија, на кој што ќе присуствуваат сите регистирани ЛАГ-ови, градоначалниците и експертите од Словенија.  За таа цел, го поканив министерот Жидан да присуствува на завршувањето на еден важен проект за нас како држава, а кој е плод на добрата соработката помеѓу министерствата од Македонија и Словенија, истакна Николовски.

Share
Прочитај повеќе