Кефир – најстариот познат пробиотик

Содржи многу голем број на корисни микроорганизми, кои имаат корисен ефект врз варењето  на храната и можноста да апсорбираат корисни витамини и минерали, производство на хранливи материи во организмот, како и да го зајакнат имуниот систем.

Share
Прочитај повеќе

Пченката како храна и лек

Има 86 калории во 100 грама, богата е со растителни влакна, природен скроб и витамин Б1, што е неопходно за правилно функционирање на мозокот.

Share
Прочитај повеќе

Човекот кој што одгледувал Јојоба, кажува дека тоа му го променило животот

Израел е водечка земја за производство на јојоба денес во светот.
Јојобата успева и во сушни делови каде и по 6 месеци нема дожд.
Сепак, Мекиќ вели дека ако се наводнува билката, тогаш има подобри шанси за побогат род.

Share
Прочитај повеќе