Николовска: Отвараме пат за нови инвестиции и бизнис можности во земјоделството

-За почеток разговаравме за проширување на бизнисот во Македонија со дистрибуција на готови садници за кои македонските земјоделци ќе се уверат во квалитетот за потоа да започнат и со производство на саден материјал и во Македонија. Забелешката на Браниотис Костас во текот на нашиот разговор беше мотивирачка за нас – „Мал пазар сте но предизвик што ќе учествуваме во развојот на вашиот аграр“, – истакна Николовска.

Share
Прочитај повеќе

Николовска: Дони Фруитс е потенцијален сериозен инвеститор во Македонија

Ленче Николовска, посебен советник за земјоделство на претседателот на владата на Р.М. најави дека поканата која ја доби нашата земја за членство во НАТО го отвори патот на инвеститори и во земјоделската област. Имено, Дони Фруитс е потенцијален сериозен инвеститор.

Share
Прочитај повеќе

Николовска оствари средба со производителите на зелка

„Производителите на зелка испратија свои претставници со кои разговаравме за моменталната состојба во ова производство. Нивните барања и очекувања се истити со години, а новото е пристапот на Владата во поддршка на најтешкиот дел за нив- пласманот“ – истакна Николовска.

Share
Прочитај повеќе