Обезбедени 1,5 милион денари за пробивање ридско-планински патишта во кочанскиот регион

За пробивање и расчистување на патиштата во ридско-планинскиот регион што се наоѓаат на оддалеченост до 30 километри од градот, локалната самоуправа на Кочани годинава ќе инвестира околу 1,5 милион денари.

Share
Прочитај повеќе

Договор за финансирање на Центарот за развој на Вардарски плански регион за 2019

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски денеска во Велес заедно со градоначалниците од Вардарскиот плански регион ќе го потпише договорот за финансирање на Центарот за развој на планскиот регион за 2019 година.

Share
Прочитај повеќе

Објавен јавниот повик за доставување на барања за мерките за финансиска поддршка за Локалните акциони групи

МЗШВ минатата година издаде решенија за формирање на 13 Локални акциони групи, што беше и првиот чекор по многу изминати години Локалните акциски групи да имаат можност да ги финансираат своите проекти и активности преку националниот буџет односно преку мерките од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој.

Share
Прочитај повеќе