Поевтинуваат дизелот, мазутот и бензинот „еуросупер 98“

Од ноќеска на полноќ малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се намали за 0,50 денари и ќе изнесува 107,50 денари за литар. Поевтинува и дизелот за еден денар па литар ќе чини 100 денари, додека цената на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 не се менува, односно останува 105,50 денари за литар.

Share
Прочитај повеќе

Истрага за загадувањето и угинувањето на жив свет во Дебарското Езеро

Со цел навремено обезбедување доказен материјал, инспекторот дал насоки на полицијата за правилно земање на мостри од езерото и од соодветни локации долж канализациската мрежа. Мострирањето, односно земањето примероци, било спроведено во текот на денот.

Share
Прочитај повеќе

Голема количина мазут се излеа на брегот на Дебарското Езеро

На брегот на Дебарско Езеро, на делот кај месноста „Венец“, излеана е поголема количина мазут. На оваа, како што ја оценуваат кафастрофа, најпрво алармираа спортските риболовци, кои секојдневно се на брегот на езерото.

Share
Прочитај повеќе