МЗШВ: Се укинува забраната за увоз на коскесто овошје од Република Северна Македонија во Руската Федерација

Официјално се укинува забраната од Русија за увоз на македонското коскесто овошје. Македонската цреша, сливите, праските и сличното овошје повторно ќе може да се најде на пазарот во најголемата држава во светот.

Share
Прочитај повеќе