Илиевски за штетите од невремето

На вчерашната седница на Советот на општина Битола, била прифатена иницијативата на советникот Методија Илиевски од СДСМ за дополнување на нови членови, односно експерти од сферата на земјоделството во комисијата за штети од елементарни и други непогоди.

Share
Прочитај повеќе

Методија Илиевски: Успехот на МЗШВ ПЕ Битола е резултат на добра организација и тимска работа

-Поднесувањето на субвенции поминаа во најдобар ред, нашата целокупна организација со канцелариите во Битола, Могила и Новаци, успешно не означија како една од најдобрите подрачани единици во државата. Поднесени се скоро 5000 апликации, со зголемена бројка во споредба со минатата година, така што тоа ни е показател дека земјоделството во Пелагонискиот регион е во нагорна линија, истакна Илиевски.

Share
Прочитај повеќе

Илиевски: ПЕ МЗШВ Битола работи во интерес на потребите на земјоделците

ПЕ МЗШВ Битола работи во интерес на Вашите потреби. Секој работен ден од 8 : 30 до 13 : 30ч. во просториите на подрачната единица или на pe.bitola@mzsv.gov.mk тел. 047/237-419 можете да се информирате кои се условите на движење за време на полицискиот час за потребите на Вашите земјоделски активности.

Share
Прочитај повеќе

Илиевски: Очекуваме да се издадат околу 3000 евидентни листови за околу 1700 хектари

-Очекуваме да се издадат околу 2800 до 3000 хектари. Работното време ќе биде во две смени и тоа од 07:30 до 20:30 часот, за навремено да ги услужиме сите земјоделци, нагласи Илиевски за Современо Земјоделство.

Share
Прочитај повеќе

Илиевски: Отвораме дисперзирани канцеларии за земјоделците во Новаци и Могила

-Како раководител сметам дека обемот на работа е многу голем, а просториите се многу мали за да можеме да дадема добра техничка поддршка за земјоделците. Во партнерство со општините Новаци и Могила ги подготвуваме канцелариите кои до 15 март ќе бидат отворени, истакна Илиевски.

Share
Прочитај повеќе