Доделени договорите за набавка на модерни системи за наводнување

Во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство беа доделени договорите за набавка на модерни системи за наводнување, конструкција на бунари и други зафати на површински води.

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ: На 20-ти мај истекува рокот за аплицирање на јавниот повик за поддршка при набавка на трактор

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги известува сите земјоделци дека истекува рокот на јавниот повик за користење на средства за набавка на трактор.

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ:Се грижиме за секој земјоделец, вода во каналите има, лозарите нека не потпаѓаат на политички мотивирани протести

Сакајќи граѓаните да ја знаат вистината, министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, чувстува потреба да реагира на  протестoт на лозарите.

Share
Прочитај повеќе

Потсетување до сите сточари, во тек е повикот за набавка на силоси

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги потсетува земјоделците – сточари дека во тек е јавен повик за набака на силоси за сточна храна со капацитет до 25 тони од мерката 121 „Инвестиции за модернизација на земјоделски стопанства“, подмерка 121.9 – Набавка на силоси.

Share
Прочитај повеќе

Николовски од манифестацијата Ден на Станушуна во Кавадарци: Историска поддршка за малите винарии, прифатено 61 барање за грантот до 10.000 евра

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски  во Кавадарци присуствуваше на манифестацијата Ден на Станушуна, автохтона сотра на вино подготвена од тиквешките семејни винарии, каде имаше и свое обраќање. 

Share
Прочитај повеќе

Планот за производство на храна презентиран пред жителите на општина Чашка, даваме голема финансиска поддршка за сточарите и одгледвачите на овци

Во овие моменти на светска криза постојано сме во консултација со земјоделците. Целиот капацитет на министерството е ставен на располагање на секој еден земјоделец, во секое време.  Заедно рамо до рамо со земјоделците, успешно се бориме со кризата во која се наоѓаме. 

Share
Прочитај повеќе

Николовски од Рим: Потпишана нова петгодишна Програмска рамка со ФАО

Mинистерoт за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски и заменик регионалниот претставник на ФАО за Европа и Централна Азија, Набил Ганги,  во Рим остварија средба со Генералниот директор на Организацијата за храна и земјоделство на ОН – ФАО, Кју Донгју.

Share
Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК бр.03/22 за доставување на понуди за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до 3 хектари

ЈАВЕН ПОВИК бр.03/22

за доставување на понуди за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до 3 хектари

Share
Прочитај повеќе

Николовски од Црквино: Потпишани 103 договори за досега највисока набавка на високопедигриран добиток, преку Програмата за рурален развој

„Ова е година имаме најголема набавка на високопедигрирани грла добиток, со висок генетски потенцијал, преку Програмата за рурален развој. Ова е вест која ме прави горд на сè она што посветено и мотивирано го работиме како министерство заедно со сточарите и Платежната агенција“, изјави министерот за земјоделатво,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски при  посетата на фармата „Бони Фарм“ во велешкото село Црквино.

Share
Прочитај повеќе

Јавен конкурс за издавање на дозволи за давање на услуги од областа на здравјето на растенијата

Времетраењето на издадените дозволи за вршење на јавни услуги изнесува 3 (три) години сметано од датумот на издадената дозвола.

Share
Прочитај повеќе