Онлајн состанок помеѓу Министерство за финансии и Министерство за земјоделство ,шумарство и водостопанство

Во организација на Министерството за финансии, денеска се одржа онлајн состанок на кој присуствуваа министрите од Владата на Република Северна Македонија.

Share
Прочитај повеќе

Календар на даночна регулатива – нова алатка на МФ за зголемена транспарентност и предвидливост

Министерството за финансии на својата веб-страна го објави Календарот на даночна регулатива – нова алатка за транспарентност и поголема предвидливост на бизнис климата во земјава, информираат од Министерството за финансии.

Share
Прочитај повеќе

„Фискален бројач“ – нова алатка за транспарентност на Министерството за финансии

„Фискалниот бројач“ е новата алатка за транспарентност на Министерството за финансии со високофреквентни податоци, која на дневна основа ги прикажува приходите, расходите во буџетот и извршувањето на капиталните расходи, додека на месечна основа го прикажува државниот долг, соопшти Министерството за финансии.

Share
Прочитај повеќе

Седум општини ке потпишат договори за финансирање на капитални проекти

Министерката за финансии Ширет Елези, директорот на Канцеларијата на Светска банка во земјава Марко Мантованели и градоначалниците на седум општини денеска во Министерството за финансии ќе потпишат договори за финансирање на капитални проекти.

Share
Прочитај повеќе

Реализирани се 133 проекти за рурална инфраструктура со грант средства од ИПА

Завршени се целосно сите градежни работи финансирани преку ИПА грантот за рурална инфраструктура, во рамки на Проектот за подобрување на општински услуги – МСИП, кој го спроведува Министерството за финансии. Станува збор за 133 капитални проекти реализирани во 78 општини во земјава, кои имаат за цел подобрување на квалитетот на живот во руралните средини и решавање на инфраструктурните проблеми.

Share
Прочитај повеќе