Бектеши: Секое домаќинство и деловен субјект ќе може да постави фотоволтаик и да ја продава произведената струја

Граѓаните од 1 јули годинава непречено ќе може да поставуваат фотоволтаици за производство на електрична енергија на своите покриви со инсталирана моќ до шест киловат часови, а универзалниот снабдувач „ЕВН хоум“ ќе биде должен да им го откупи вишокот на произведена струја или да им одбие од сметката кога ќе трошат повеќе од произведеното.

Share
Прочитај повеќе