Бовин A’gupka Vranec прогласено за едно од најдобрите вина на светот

Вината се оценуваа според категоријата во која припаѓаат, потеклото, нивото на квалитет и вкус, и се евалуираа во согласност со стандардите за оцена на Меѓународната организација за вино (OIV), која е признаена и од Интернационалната Унија на Енолози (UIOE).

Share
Прочитај повеќе

Златно признание за Прилепска Пиварница од PepsiCo

Caleb Bradham наградата се однесува на квалитетот на PepsiCo производите низ целиот свет и ги оценува врвните перформанси во однос на високиот квалитет и безбедноста на пијалоците. Златното ниво на наградата е доделено само на 18 компании во целиот свет, а Прилепска Пиварница е една од нив.

Share
Прочитај повеќе