Намален водостојот на Преспанското и Охридското Езеро

За по еден сантиметар е намален водостојот на Преспанското и на Охридското Езеро, а нивото на Дојранското Езеро е исто како вчера.

Share
Прочитај повеќе

Водостојот на Преспанско Езеро два сантиметра под апсолутниот минимум

Нивоата на повеќето реки во земјава се под просекот за август, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Share
Прочитај повеќе

Водостојот на Охридското Езеро 24 сантиметри под просекот за април

Слабите врнежи изминатиот период придонесоа нивото на Охридското Езеро да биде под просекот за месец април.

Share
Прочитај повеќе