Националниот парк “Пелистер“ прослави 70 години од основањето

Во хотелот „Молика“ денес се одржа свеченост по повод 70 годишнината на Националниот парк “Пелистер“, најстариот национален парк на просторите на поранешната држава Југославија, основан во далечната 1948 година. 

Share
Прочитај повеќе

Формиран национален совет за ИКТ кој ќе ја имплементира Националната стратегија

Првата задача која што пред себе си ја поставија министрите и останатите членови на Националниот совет за ИКТ е да направат детална анализа на постојната состојба во однос на информатичко – компјутерската технологија во ресорите со кои раководат, но и анализа за нивните потреби.

Share
Прочитај повеќе