Николовска:Словенечките земјоделци имаат 300 милиони евра субвенции годишно од кои 240 милиони евра се од ЕУ

-Млекопреработувачки капацитет во сопственост на 1200 фармери кои се организирани во задруги и кооперативи. Менаџментот на компанијата не запозна со начинот на кој функционираат, особено во делот на одредување на цената на млекото која еднаш месечно ја формираат заедно со фармерите, истакна Николовска.

Share
Прочитај повеќе

Николовска: Отвараме пат за нови инвестиции и бизнис можности во земјоделството

-За почеток разговаравме за проширување на бизнисот во Македонија со дистрибуција на готови садници за кои македонските земјоделци ќе се уверат во квалитетот за потоа да започнат и со производство на саден материјал и во Македонија. Забелешката на Браниотис Костас во текот на нашиот разговор беше мотивирачка за нас – „Мал пазар сте но предизвик што ќе учествуваме во развојот на вашиот аграр“, – истакна Николовска.

Share
Прочитај повеќе

Николовска оствари средба со производителите на зелка

„Производителите на зелка испратија свои претставници со кои разговаравме за моменталната состојба во ова производство. Нивните барања и очекувања се истити со години, а новото е пристапот на Владата во поддршка на најтешкиот дел за нив- пласманот“ – истакна Николовска.

Share
Прочитај повеќе