Хоџа: МЗШВ ќе биде партнер на земјоделците и на откупувачите

-Мило ми е што во Министерството наоѓам тим што сработил и има добри проекти што се во тек, но ние можеме уште повеќе и уште подобро да работиме. Приоритет ќе ни биде да бидеме партнери со земјоделците и откупувачите за заеднички да ја развиеме оваа гранка, истакна Хоџа.

Share
Прочитај повеќе

Гоце Георгиевски еден од можните наследници на Николовски во МЗШВ

Повеќе медиуми веќе го објавија името на Гоце Георгиевски, актуелниот советник на министерот за земјоделство, Љупчо Николовски. 
Веќе неколку дена кружат неколку имиња од кои засега најголем впечаток како најдобро решение за МЗШВ остава Гоце Георгиевски.

Share
Прочитај повеќе