МЗШВ: Подготвивме системско решение кое овозможува услови за обештетување на 9.017 граѓани по различни основи, од кој најголем дел земјоделци

Проблемот за кој денес протестираат овоштарите е наследен од претходната Влада уште од 2016 година, кога поради лошите законски решенија предизвикан е правен проблем за исплата на настанати штети.

Share
Прочитај повеќе

Заев со земјоделци од Гази Баба и Арачиново: Обештетување на необештетените од невремето во 2016 и 2018

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, придружуван од заменик-претседателот на Владата за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и од министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа, се сретна со Аднан Ајрула и уште неколкумина други претставници на Организациониот одбор на протести на земјоделците од општините Гази Баба и Арачиново.

Share
Прочитај повеќе