Педесет земјоделци се обучуваат за примена на современи агроеколошки мерки

На овие обуки експерти од областа на овоштарството, градинарство, почви, наводнување и заштита им даваат стручни совети на земјоделските производители со цел подобрување на квалитетот на земјоделските производи и приносот.

Share
Прочитај повеќе

Соопштение за обука и полагање на испит за добивање на лиценца за процена на тутун

Список на кандидати за посетување на обука на 25 и 26 ноември 2019 година и полагање на испит за добивање на лиценца за процена на тутун на 29 ноември 2019

Share
Прочитај повеќе

Доделени уверенија за завршена обука на шумски полицајци

Денеска, во просториите на министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, беа поделени уверенија за завршена обука на шумски полицајци.

Share
Прочитај повеќе

ФАО помага за зајакнување на капацитетите за превенција, детекција и подготвеност во случај на Африканска свинска чума во Северна Македонија

Дел од обуките беа насочени кон одгледувачите на свињи и беа наменети за подобрување на општите аспекти на биосигурноста во врска со болеста, вклучувајќи ги и биосигурносните листи за проверка за фармите и мерките за превенција за спречување на влез на болеста во фармите.

Share
Прочитај повеќе

Во Старавина камп за обука за пожари на отворен простор

Мариовско Старавина веќе втора година е центар на организација на кампот за обука на тимовите на општинските сили за одговор на пожари на отворен простор со завршна вежба која денеска се одржа во организација на Планинарско Горскоспасително друштво АВА КОТА 1050 Новаци како главен организатор и Дирекцијата за заштита и спасување како координатор.

Share
Прочитај повеќе

Кривопаланечките пчелари се обучуваат за современо производство на пчелни продукти и матици

Славковиќ најави уште две работилници кои треба да се одржат на истата локација. Следната обука е закажана за утре, 16 мај, среда, на која ќе се работи на тема „вадење матичен млеч и префрлување матичници во оплодници“.

Share
Прочитај повеќе

Регистрација и одобрување на операторите со храна за животни

На учесниците на работилницата ќе им биде презентирана правната рамка за регистрација и одобрување на објекти за производство на животински нус производи кои се користат како храна за животни, како и правната рамка во однос на производството , маркетингот и употребата на медицинирана храна за животни.

Share
Прочитај повеќе