Зачувување на брендот на македонското овчарско куче Караман

Со цел зачувување на брендот на македонското овчарско куче Караман и начинот како тоа да се спроведе со помош на МЗШВ, министерот Љупчо Николовски, имаше средба со генералениот секретар на Кинолошкиот Сојуз на РМ, Слободан Милошевски и со претседателот на кинолошкиот клуб за Македонско овчарско куче Караман и член на управниот одбор на КСРМ, Илија Каров.

Share
Прочитај повеќе