Одбележан Меѓународниот ден на задруги, во соработка со МАЗЗ и МЗШВ

„Задругите се иднината на модерното земјоделство, здружените земјоделци по успешно се справуваат со проблемите со пласманот на земјоделските производи, преку ваквото здружување во задруги,земјоделците можат полесно да аплицираат за финансиска поддршка преку програмите на МЗШВ, но и до средствата од европските фондови, ние како Влада и ресорно министерство работиме на превземање мерки кои ќе придонесат кон зголемување на бројот на задруги“ – истакна Заменик министерот Благе Цветковиќ.

Share
Прочитај повеќе

ФАО го одбележува меѓународниот ден на шумите

Инвестирањето во зелени површини може да помогне да се трансформираат градовите во поодржливи, отпорни, здрави и пријатни места за живеење, вели ФАО на Меѓународниот ден на шумите (21 март 2018 година).

Share
Прочитај повеќе