Не горете ги пласичните амбалажи од  пестицидите! Може да биде исклучително опасно!

Зошто? За пакување на пестициди се користат полиетиленски шишиња, кои, заради нивната висока молекуларна тежина, се практично неразградливи во природата.

Share
Прочитај повеќе

Експертски совети: Пазете се од диви билки

Труењето е најчесто случајно, преку невнимание или незнаење, со замена на нетоксични растенија со оние што се токсични. Симптомите на труење зависат од видот на растението.

Share
Прочитај повеќе

Агро – метео: Во недела опасност од невреме и можност за врнежи од град

Атмосферата ќе биде многу исполнета со енергија па така локално ќе има појава на НЕВРЕМЕ со интензивен пороен дожд, значително количество на воден талог кое може да доведе до поплавувања, силни електрични празнења, силен ветер и појава на град кој има услови да биде и од поголема величина (покрупен).

Share
Прочитај повеќе