ИНФОРМАЦИИ ЗА ГРАЃАНИТЕ И ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ НА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ НА УЛИЦА „ПАРТИЗАНСКА“

Општина Битола, ги известува граѓаните дека, почнувајќи од  27.01.2023 година, до 03.02.2023, економскиот оператор „ПРОВЕТАЛЕК“ ДООЕЛ, согласно склучениот договор со општината за набавка на услуги за заловување и стручен третман на кучиња скитници и нерегистрирани кучиња на територијата на општина Битола, ќе врши заловување на кучиња на улицата „Партизанска“, на потегот од кружниот тек кај „Веро“ до крстосницата со улица „Никола Тесла“ (кај Расчекор).

Share
Прочитај повеќе

Известување од Општина Битола

Се известуваат граѓаните, дека во деновите 19.11 петок, 20.11 сабота и 22.11 понеделник, патот за село Трново ќе биде затворен за сообраќај, во периодот од 09.00 до 16.00 часот поради изведување на градежни активности – асфалтирање.

Share
Прочитај повеќе

Општина Битола во меѓународен проект со Општина Дибер од Албанија

Општина Битола и Општина Дибер од Албанија заеднички ќе аплицираат за меѓународен проект во рамки на програмата за прекугранична соработка, ИПА-2.

Share
Прочитај повеќе

Со проектот “Обнова и развој на селата” се реконструираат улици во Долно Оризари

Со овој проект во општина Битола се врши реконструкција на улиците 9-та и 17-та во должина од 335.4 метри во населеното место Долно Оризари.

Share
Прочитај повеќе