Над 30 000 жители на Демир Хисар следната зима ќе ја дочекаат со нова механизација за одржување на патишта

Во рамки на проектот за јакнење на регионалните капацитети за одржување и заштита на патната инфраструктура во Пелагонискиот регион, набавен е функционален комплет на механизација, товарно возило, плуг и соларка, за зимско одржување на сите видови на патна инфраструктура на територијата на општина Демир Хисар, соопшти Министерство за локална самоуправа.

Share
Прочитај повеќе