Листа со контакти од општинските кризни штабови

Објавена е листата со контакти од општинските кризни штабови, соопшти денеска Владата.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Со 202 капитални проекти изработени од 80 општини и 8 Плански региони, создаваме услови за подобар и достоинствен живот

-Со 202 капитални проекти изработени од 80 општини и 8 Плански региони, создаваме услови за подобар и достоинствен живот за граѓаните во сите општини во државата, истакна министерот Николовски. 

Share
Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК бр.08/2018 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2018 година

Од денеска до 8- ми декември, сите Единици на локалните самоуправи, јавните претпријатија или оформени јавно – приватни партнерства може да аплицираат за добивање на средства од Програмата за Рурален развој Мерка 123, „Инвестиции за преработка и маркетинг на земјоделски производи,“ односно подмерка 123.3 „Инвестиции во пазарна инфраструктура за постбербени активности“.

Share
Прочитај повеќе

Со мерките од Програмата за рурален развој, се обезбедува достоинствен живот за граѓаните од сите рурални средини

Претставници на Агенцијата за финансика поддршка во земјоделството и руралниот развој, предводени од директорот Николче Бабовски и заменик директорот Авдул Селам Селами, одржаа работен состанок со директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска и нејзините соработници.

Share
Прочитај повеќе

Нови 10 милиони денари на располагање за инвестиции во инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште

Ги повикуваме сите општини кои имат потреба , во рамките на Програмата и во крајниот рок, да ги поднесат своите предлог проекти, и овие средства за капитални инвестиции ефикасно да ги искористат во унапредување на условите за живот на земјоделците како и да им ја олеснат работата на поле.“ – рече Бабовски

Share
Прочитај повеќе

Објавен јавниот оглас за мерките од Програмата за рурален развој наменети за општините

Трите мерки од оваа Програма, „Подобрување на квалитетот на живот во рурални средини“, „Обнова и развој на селата“ и „Зачувување и унапредување на традиционалните вредности во руралните подрачја“, нудат можност за низа капитални инвестиции во руралните средини.

Share
Прочитај повеќе