Димковски: Околу 80 отсто од откупот на тутун е завршен, постигната највисока просечна откупна цена во последните шест години

Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со директорот на Државниот инспекторат Зоран Шапуриќ, градоначалникот на општина Прилеп Илија Јованоски, и раководителот на ПЕ Прилеп на МЗШВ Зоран Пачешкоски, беа во посета на Тутунскиот комбинат Прилеп и откупниот пункт за тутун во с. Мало Коњари.

Share
Прочитај повеќе