Бегајте од оваа печурка што е можно подалеку!

Содржи мускарин (исто така именуван по него), но исто така и неколку други отрови (инотинска киселина, муслимол, мусказон).

Share
Прочитај повеќе

Експертски совети: Пазете се од диви билки

Труењето е најчесто случајно, преку невнимание или незнаење, со замена на нетоксични растенија со оние што се токсични. Симптомите на труење зависат од видот на растението.

Share
Прочитај повеќе

АХВ: Во Македонија нема небезбедни домати од Турција

Во Македонија нема увезeни турски домати кои не се безбедни за употреба тврдат од АХВ. Ова следува откако по српските медиуми експресно се прошири веста дека на белградските тезги има отровни домати од Турција.

Share
Прочитај повеќе