Корисниците на услуги дадоа највисоки оценки за работењето на АХВ

Корисниците на услуги на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) во изминатите две години ја оценија работата на Агенција со оценки меѓу 4 и 5, покажуваат податоците од анализите за мерење на задоволството на корисниците на услуги, кои се спроведуваат во рамки на вреднување на перформансите на Системот за менаџмент со квалитет на АХВ, со цел да се утврди дали институцијата ги исполнила барањата на корисниците.

Share
Прочитај повеќе

Двојка за МЗШВ за периодот 2013-2016

Најмногу забелешки земјоделците имаат на неправилности при распределба на државно земјоделско земјиште, кое според нив го добиваат лица кои немаат врска со аграрот и тоа го прават само за да добијат субвенции.

Share
Прочитај повеќе