Интернационално крапско дружење на акумулацијата Палурци

Дваесет и една екипа од Македонија, Бугарија, Србија и Грција ќе учествуваат на Првото Интернационално Крапско дружење што денеска почнува на акумулацијата Палурци кај Богданци.

Share
Прочитај повеќе

Акумулацијата Палурци порибена со 450 килограми крап

Од ЗСР „Костреш“ информираат дека од вкупната количина риба која е пуштена во езерото, 150 килограми се со тежина од 50 до 800 грамови и 300 килограми со тежина од два до пет килограми.
Инаку, од вчера на оваа вештачко езеро почна забраната за ловење крап, додека спортскиот риболов на црвеноперка и караш е дозволен.

Share
Прочитај повеќе