Снег на планините во дебарско, сообраќајот се одвива по влажни коловози

Во поширокиот дебарски регион снег има на планините, а поради дождот, присутен во изминатите денови има појава на мали одрони на влажните коловози, поради што се препорачува внимателно возење.

Share
Прочитај повеќе

Светот го одбележува 11 декември, меѓународен ден на планините

„Планините се значајни за младите“ е темата на годинешниот ден на планините, според ФАО.
Младите се активни двигатели на промените и идните лидери од кои се очекува да ги чуваат планините и нивните природни ресурси.

Share
Прочитај повеќе