Хоџа: Во тек се јавните повици за земја до 3 ха, земјоделци, искористете ја можноста што ја нуди државата

На 4 август Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство објави четири јавни повици за доставување на понуди за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до 3 хектари на цела територија на Република Северна Македонија.

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ: За првпат државното земјоделско земјиште се доделува транспарентно и законски

Доделувањето на земјиште од  4 –те јавни повици ќе се реализира согласно законот, по завршување на распишаните предвремени парламентарни избори. Додека, 2-та јавни повици во транспарентна и законита постапка се завршени и за нив се веќе склучени договори.  

Share
Прочитај повеќе