Одгледување на градинарски култури во пластеници

При одгледување на градинарските култури во пластеници може да се издвојат повеке предности: подобар водно-воздушен режим, побрзо загревање на површините, подобар  развој на кореновиот систем, намалување на проблемите со болести и штетници поради подобрениот водно-воздушен режим,  поголем и поквалитетен род, направените трошоци побрзо се враќаат, порано произведените производи постигнуваат повисока цена на пазарот.

Share
Прочитај повеќе

Подготвителен период за земјоделците и претпријатијата да се припремат за аплицирање за средства по ИПАРД 2 програмата

Финансиските средства од ИПАРД Програмата 2014-2020 во врска со спроведување на овој Јавен повик од ноември 2018 година се наменети за следните мерки:
– Инвестиции во материјални средства на земјоделските стопанства,
– Инвестиции во материјални средства за преработка на земјоделски и рибни производи

Share
Прочитај повеќе

Како да подготвите чипс на стапче

Ако сте вистински љубител на вкусните компири тогаш веруваме дека ќе Ви се допадне ова интересно видео во кое можете да научите како да направите спирали од компири.

Share
Прочитај повеќе