Испратена екипа за теренско гаснење на пожарот на Галичица

Градоначалникот Константин Георгиески, како што информираат од општина Охрид, рано утринава бил на терен во подножјето на планината Галичица, каде што согласно заклучоците од вчерашниот состанок на Кризниот штаб на Општина Охрид, била испратена првата група која, како што информираат, иамал задача да направи увид на состојбата со пожарот и да делува каде што има потреба.

Share
Прочитај повеќе

Во мариовски Скочивир изгореа стари напуштени куќи

Во вчерашниот пожар во мариовското село Скочивир изгореле 15 стари одамна напуштени куќи. 

Share
Прочитај повеќе

Локализиран пожарот кај Кочани

Пожарот кај Кочани во текот на ноќта е локализиран и ставен под контрола. На одделни места во близина на селото Тркање од рано изутринава сѐ уште се забележува чад од огнот што зафати шумски појас и нискостеблеста вегетација во пречник од десетина километри.

Share
Прочитај повеќе

Голем шумски пожар над Кочани

Вчера попладне околу 16 часот избувна голем шумски пожар во подножјето на Осоговските Планини, на околу еден километар над Кочани.

Share
Прочитај повеќе

Пожар во Кумановско – Зафатена нискостеблеста и дабова шума во Арбанашко

Пожар во општина Старо Нагоричане зафатил нискостеблеста и дабова шума, соопшти денеска СВР Куманово.

Share
Прочитај повеќе

Засилени инспекциски контроли на инспекторатите за земјоделство и за шумарство и ловство поради палењето на стрништа и шумски пожари

Државниот инспекторат за земјоделство ги задолжи сите инспектори за земјоделство да вршат постојан инспекциски надзор, да се интезивираат инспекциските контроли, во поглед на користењето на земјоделското земјиште, особено онаму каде има засеано житни култури, со цел да се откријат лицата кои палат оган во близината на посевите, ги палат стрништата, или пак ги палат остатоците од разни земјоделски култури, со што потоа се предизвикува и шумски пожар.

Share
Прочитај повеќе

50 грла добиток и механизација изгореа во пожар во Старо Коњарево

Четириесет крави, десет телиња, трактор, огревно дрво и друга земјоделска механизација изгореле во три објекти синоќа во селото Старо Коњарево, општина Ново Село.

Share
Прочитај повеќе