Николовски од Црквино: Потпишани 103 договори за досега највисока набавка на високопедигриран добиток, преку Програмата за рурален развој

„Ова е година имаме најголема набавка на високопедигрирани грла добиток, со висок генетски потенцијал, преку Програмата за рурален развој. Ова е вест која ме прави горд на сè она што посветено и мотивирано го работиме како министерство заедно со сточарите и Платежната агенција“, изјави министерот за земјоделатво,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски при  посетата на фармата „Бони Фарм“ во велешкото село Црквино.

Share
Прочитај повеќе