Нови мерки, иновации и 200 милиони евра поддршка за конкурентно земјоделство, најавува Владата

Владата најавува и навремена исплата на директната поддршка: 30 отсто од висината на основните мерки 30 дена по аплицирањето и 70 проценти според календарот на исплата. Календарот ќе се регулира со закон, за земјоделците точно да знаат кога можат да ги очекуваат средствата.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Младите земјоделци ги препознаваат поволностите за започнување сопствен агробизнис

-Овој позитивен пример за нас како ресорно министерство претставува уште поголем поттик да работиме на создадавње на поволни услови за развој на земјоделството, преку мерките од Националните програми за 2019 и ИПАРД Програмата, но и преку правичната распределба на државното земјоделско земјиште, заврши Николовски. 

Share
Прочитај повеќе