Под 100 евра ќе биде приклучокот на домаќинствата на дистрибутивната мрежа на природен гас

Под 100 евра се очекува да чини приклучувањето на домаќинствата на дистрибутивната мрежа на природен гас. 

Share
Прочитај повеќе

За легализираните дивоградби драстично поевтинува приклучокот за струја

Од РКЕ велат дека ова драстично поевтинување ќе се одобри само на локации каде се изградени повеќе куќи и има пристапен терен, а не на оддалечени подрачја. Се тврди дека овие граѓани немаат вина што во нивните општини советите од разни причини не ги донеле ДУП-овите, регулаторите ги повикаа локалните власти тоа да го сторат што побрзо.

Share
Прочитај повеќе